Tur til Ærø

Fuglebjerg hallend. 20-08 kl 08,00

Med færge fra Tårs til Spodsbjerg

På Tåsinge ved Elvira Madigan og Sixten Sparre´s grav

I Svendborg havn tager vi færgen til Ærø

Andkomst til Ærø Hotel

Slottet på Ærø

Marstal´s ældste hus

Øl smagning på Rise microbryggeri

1 af 3 gode måltider på Ærø hotel

På det store solfangeanlæg gik vi på vandet

På turen hjem stoppede vi ved historiecenter Dybbøl (tema fra krigen 1864)

Så går turen mod Fuglebjerg, hjemme d. 23-08 kl 20,30

 Turberetning fra Fuglebjerg- Sandved Efterløn s- og Pensionistforenings 
4 dages ferietur til Ærø og Dybbøl 20- 23. august 2013. 
Der var afgang med bus fra Fuglebjerg hallen Kl. 8,15 tirsdag d. 20 aug. i fmt 
vejr, turen går til Næstved hvor vi tager 2 deltagere med, videre til Farø hvor vi rar 
buskaffe og en morgenbitter, videre til Tårs- Spodsbjerg omkring Tranekær slot og til 
Taasinge hvor vi besøger Elvire Madigans og Sixten Sparre s grav på Landets 
kirkegård. I Svendborg tager vi færgen til Ærøskøbing og videre til Ærø hotel i 
Marstal hvor vi skal bo fast under turen. 
Kl. 19 serveres 3 retters middag: Svampe suppe med flutes, Sprængt Oksebryst med 
peberrods sovs, til dessert Appelsin fromage med skum. 
Efter middagen var vejret til en by vandring ind i Marstal bymidte hvor vi betragtede 
de små og velholdte huse, som mindede om dengang Marstal var en stor søfartsby 
med op til 350 skonnerter og større skibe til nær - og fjern sejlads. 
Dag 2 onsdag. Efter et dejligt morgenmåltid, afgang med bussen kl. 9,00 her stiger 
den lokale Guide Knud Nielsen på bussen, det viser sig at Knud som har boet på øen i 
30 år er som et omvandrende leksikon, han ved alt om øen, så de næste 2 ½ dage 
bliver en stor og spændende oplevelse hvor vi ser hele øen fra syd til nord og fra øst 
til vest. I Ærøskøbing som også var en stor søfartsby spiser vi frokost på Røgeriet. 
Kl. 19, serverer hotellet en 3 retters middag: Tomatsuppe med creme og flutes, 
Dampet laks med paprika sovs, til dessert kanelkage med skum. 
Dag 3. torsdag: En flot morgen og efter et dejligt morgenmåltid vil guiden vise os 
nogle flere spændende huse i Ærøskøbing, i Bregninge kirke fortæller guiden Knud 
om den store Altertavle og kalkmalerierne, derfra til Voderup Klint, et landskab 
præget af naturen igennem mange tusinde år. Videre til Rise Micobryggeri til 
øl smagning og salg af øl. Med i prisen på turen var der en dejlig frokostbuffet som 
blev serveret i bryggeriets have telt hertil kunne vi købe den øl vi bedst kunne lide. 
Derefter var vi på besøg på det spændende og omfattende Marstal Søfartmuseum. 
Efter en endnu oplevelsesrig dag var der en 3 retters middag på hotellet kl. 19: 
Aspargessuppe med flutes, Kryddermarineret Kemsteg med krydderurter og 
Bearnaise sovs, til dessert Fersken med Is og Hindbær. Igen slut på en god dag. 
Dag 4, fredag. Efter morgenmad og udtjekning fra hotellet steg vores guide Knud på 
bussen for sidste gang, viste os over på Fjernvarmeværket som lå i nærheden, han 
viste os det næststørste solfangeranlæg i verden, vi fik fortalt om virkemåden og 
udnyttelsen af solen, vi fik også for første gang i live prøvet at gå på vandet, det var 
et kæmpe stort udgravet bassing i jorden, dækket med isolering og kraftig plast. 
Efter omvisningen tog vi afsked med guiden, og kørte til Uldgården hvor der blev set, 
følt og handlet, fra Søby sejlede vi til Fynshav og videre til Historiecenter Dybbøl, 
her fortalte 2 guider meget spændende om centret og krigen i 1864. 
Efter besøget var buskaffen klar, og vi kørte nordover, i Hylkedal sætte vi en deltager 
af og fortsatte til rastepladsen Lillebælt hvor vi kunne spise lidt mad. 
Så gik det sidste stykke over Storebæltbroen til Fuglebjerg med ankomst kl. 19,53 
Efter udlevering af bagage tog vi afsked med hinanden efter en dejlig ferietur. 
På egne og bestyrelsens vegne siger jeg tak for deltagelsen.
 Bendt. ( turleder )